ДОСТУПНА ОСВІТА У США – НЕ МРІЯ, А РЕАЛЬНІСТЬ
ua
en ru
ДОСТУПНА ОСВІТА У США – НЕ МРІЯ, А РЕАЛЬНІСТЬ

Ти мрієш навчатись в одній з найрозвинутіших країн світу, але не маєш достатньо коштів або можливості залишити рідну домівку? Тоді онлайн-навчання – найкращий варіант для тебе!

Така звична для нас форма денного навчання постійно удосконалюється, і сьогодні, щоб отримати достатній рівень знань, зовсім не потрібно витрачати свій час на пошуки аудиторії, блукати містом від корпусу до корпусу або чекати, поки викладач знайде вільний час для індивідуальної консультації. Майже кожен навчальний заклад за кордоном пропонує усе більше і більше навчальних онлайн-курсів з окремих предметів або цілих програм. Таким чином у студента з’являється більше часу для інших справ: роботи, подорожей та відпочинку.  А найприємніше – це вартість, що є значно нижчою, а подеколи і зовсім відсутньою. Вам не потрібно витрачати десятки тисяч доларів для проживання та перебування У США.

На початку система онлайн освіти у США розроблялась для молодих людей, що одразу після закінчення школи були змушені працювати, а також для людей з обмеженими фізичними можливостями. У 80-х роках було створено Американську асоціацію дистанційної освіти USDLA (United States Distance Learning Association). Сучасна цільова аудиторія онлайн освіти – це в основному успішні професіонали, що бажають поглибити свої знання. Онлайн програми як шкільної освіти так і вищої освіти стали доступними для іноземних студентів.

Освітній проект K12 International Academy у США – віртуальна школа, що дозволяє учням з усього світу долучитись до освітнього процесу на отримання американського шкільного атестату, який є визнаним серед університетів-лідерів. Основні форми навчання у віртуальній школі – це участь у відеолекціях, конференціях, семінарах. Для кожного учня є свій викладач-куратор, на час навчання до кожного учня застосовується індивідуальний підхід. По закінченню школи, учні здають традиційні випускні іспити, по результатам котрих видається атестат.

Онлайн освіта у США має достатньо стрімкий розвиток. За даними дослідження Babson Survey Research Group вже у 2012 році майже 6,7 мільйонів американських студентів обрали принаймні один онлайн-курс. Сьогодні онлайн освіта може запропонувати можливість як отримання повноцінних дипломів ступені бакалавра, магістра, або PhD, так і просто сертифікатів на вивчення окремих коротких курсів по конкретним предметам та темам.

Усі онлайн програми можна умовно поділити на декілька підтипів в залежності від особливостей навчальних закладів, де такі програми пропонуються:

1. Онлайн програми є в наявності у звичайних традиційних ВНЗ. Вартість програм в такому разі нічим не відрізається від вартості програм аналогічних, що пропонуються за особистої присутності у класах.

Одним з перших традиційних університетів, що запропонував онлайн програми є National University. Особливістю процесу навчання в National University є те, що кожен студент працює з трьома викладачами. Два з них постійно перебувають на зв’язку зі студентом, а також надають йому необхідний навчальний матеріал. Третій викладач – віртуальний. Він записує лекції в аудіо та відео форматі, з якими можна ознайомитись у будь-який вільний час. Для вступу необхідно скласти іспити (тести з математики, психології та англійської мови).

2. Останнім часом активного розвитку набуло явище онлайн університетів, де кожен бажаючий може знайти цікаву програму за помірні кошти, або і зовсім за безкоштовно. Такі онлайн університети заручені фінансовою підтримкою освітніх товариств та бізнес спілок.

Одним із яскравих прикладів онлайн університетів є University of the People. Це приватний навчальний заклад, який пропонує виключно онлайн-навчання. Університет створений американським бізнесменом у 2009 році зі штаб-квартирою у Пасадині, штат Каліфорнія. Навчальний заклад має акредитацію, визнаний міністерством освіти США та налічує уже більше 20 тис. студентів з усього світу. Завдяки підтримці спонсорів та фондів (Microsoft, Western Union та Intel) навчання у University of the People э абсолютно безкоштовним, виключенням є реєстраційний внесок (від 10 до 50 доларів), здача іспитів на отримання диплому (за кожен тест оплата 100 доларів). Для студентів, що не можуть фінансувати своє навчання, в університеті є розроблена програми допомоги.

3. Освітні платформи, що співпрацюють з ВНЗ усього світу та викладають онлайн курси у вільний доступ абсолютно безкоштовно.

Яскравими прикладами таких платформ є Coursera та edX. Серед партнерських університетів зазначених освітніх платформ є такі ВНЗ як Princeton, Brown, Yale та інші. Студенти можуть навчатись не тільки англійською мовою, але й багатьма іншими, залежно від того, програму якого університету та якої країни ви обрали. Навчання – 100% онлайн. Навчальними матеріалами може користуватись кожен бажаючий, а реєстрація – абсолютно безкоштовна. Ви можете пройти навчання за будь-яким обраним курсом і за бажанням можете скласти іспити, щоб отримати сертифікат або диплом (послуга - платна).

Незважаючи на шалену популярність онлайн освіти, значні переваги та величезний вибір можливих програм, будьте уважними, аби не потрапити на шахраїв та не отримати сертифікат, який нічого не вартий. При виборі програми завжди рекомендуємо звертати увагу чи ця програма є акредитованою, чи має необхідні ліцензії та сертифікати. Звертайте увагу на домени інтернет-сайтів навчальних закладів: найкращі школи, коледжі та університети мають домен EDU. Окрім того, віддавайте перевагу програмам, представлених навчальними закладами, що є на слуху та які мають поштову адресу, кампуси та реальних викладачів.

Ми упевнені, що онлайн-навчання – чудова можливість для сучасної молоді, яка прагне отримати нові знання та при цьому мати більше вільного часу для особистого розвитку та самореалізації.

Якщо Вас зацікавило навчання в такому форматі, ми будемо раді допомогти у виборі програми, а також надати більш детальну інформацію.

Залишити запит

Заповніть форму і найближчим часом з вами зв'яжеться наш менеджер

Ваш коментар

Поділіться в соц.мережах
Дізнайтеся свої шанси на закордонне навчання Замовити безкоштовну консультацію