СЕРЕДНЯ ОСВІТА В США – ТЕ, ЗА ЩО ВАША ДИТИНА ДЯКУВАТИМЕ УСЕ ЖИТТЯ
ua
en ru
СЕРЕДНЯ ОСВІТА В США – ТЕ, ЗА ЩО ВАША ДИТИНА ДЯКУВАТИМЕ УСЕ ЖИТТЯ

Батьки завжди ще змалечку хочуть дати найкраще своїм дітям, а середня освіта за кордоном – це і є одна з найкращих інвестицій в успішне майбутнє.

Нині одну з найдосконаліших систем шкільної освіти пропонує США. У цій статті ви дізнаєтесь, чому і як її можна отримати.

ОСОБЛИВОСТІ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ США

Середня освіта США повністю відрізняється від української, тому не намагайтесь їх порівнювати.

  • Такого поняття як «єдина система середньої освіти» у цій країні взагалі не існує. Навчальні плани та програми формуються у кожному штаті, а навчальне навантаження та інші більш конкретні питання вирішує кожна школа окремо. Така різноманітність навчальних програм та методів навчання дає батькам можливість обрати навчальний заклад, який найбільш точно відповідатиме індивідуальним особливостям їхньої дитини, але з іншого боку – саме це і викликає найбільше труднощів.
  • У США, як і будь-де, існує два види шкіл: приватні та державні. Американці, здебільшого, навчаються у державних школах, адже вони для них – безкоштовні. Іноземці мають право отримувати середню освіту в обох типах навчальних закладів, але варто зауважити, що безкоштовного навчання для них не існує. Сплачувати за навчання доведеться в обох випадках, але вартість приватної школи, як правило, вища, ніж у державній. Утім, іноземцям радять одразу вступати саме до приватної школи. По-перше, умови – значно кращі, а отже дитині буде легше адаптуватись та звикнути до нового життя, а по-друге, вищі навчальні заклади надають перевагу випускникам саме таких шкіл. Навіть, якщо ваш атестат гірший, ніж в абітурієнта державної школи, у вас більше шансів отримати місце для здобуття вищої освіти.

Структура середньої освіти складається з трьох ступенів:

  • Elementary School (початкова школа)
  • Middle School (середня школа)
  • High School (вища школа)

У віці 5-6 років дитина вступає до початкової школи і навчається там до 6-го класу. Програма цього ступеня включає в себе спільні базові предмети, які однакові майже для всіх навчальних закладів (письмо, читання, математика, образотворче мистецтво, музика, тощо).

З 11-12 років починається середня школа. Саме тут школярі мають право, окрім обов’язкових  предметів, обирати 2-3 додаткові, які їм найбільш подобаються. Це  може бути ще одна іноземна мова або ж окрема галузь мистецтва. Набір таких предметів залежить від школи, у якій дитина навчається.

З 9 по 12 клас триває вища школа (14-18 років). Тут учні вже майже самостійно формують свій навчальний план і обирають лише ті предмети, які необхідні для здобуття майбутньої професії. Так, в Америці вже у цьому віці дитина, як правило, знає, яку професію хоче опанувати у майбутньому.

  • Між ступенями існує тестування, за результатами якого залежить, де дитина далі навчатиметься: чим вища оцінка, тим вищий рівень підготовки на наступній ланці навчання.
  • Після школи кожен здає іспит SAТ, результати якого є вирішальними під час вступу до вищого навчального закладу.

Цікавий факт: вчителі ніколи не оголошують оцінки на загал, щоб не принижувати тих, у кого гірший результат та, навпаки, не возвеличувати тих, хто став кращим. Кожен учень практично самостійно контролює свою успішність.

  • Слід зазначити, що поділ шкільної системи на три ступені не є умовним. У США кожна вікова група навчається в окремій будівлі, а іноді й в окремих школах, тому при вступі варто звертати навіть на такі особливості навчального закладу.
  • Головна мета американської середньої освіти – виховання розвиненої та відповідальної особистості з активною життєвою позицією. Саме тому позакласна діяльність займає дуже важливу роль у житті кожного школяра. Заняття спортом, театральний гурток, танці, гімнастика, живопис тощо – це далеко не повний перелік можливих activities для вашої дитини.
  • При цьому, домашнього завдання мало і учні мають можливість приділити більше уваги тим заняттям, які їм більше до вподоби.

ДОКУМЕНТИ, НЕОБХІДНІ ДЛЯ ВСТУПУ

  • Виписка оцінок за останні 2-3 роки навчання в школі
  • Рекомендаційні листи
  • Сертифікат TOEFL або еквівалентний, що підтверджує рівень знань англійської мови
  • Вступне есе або мотиваційний лист
  • Творча робота, сертифікати, що демонструють спортивні або навчальні досягнення.

Усі умови для вступу залежать від конкретної школи.

Середня вартість навчання -  45 000 доларів за рік.

Що ви отримаєте за ці кошти?

  • Навчання та навчальний матеріал
  • Проживання у дитячому пансіоні
  • Харчування (чотири-або триразове)
  • Реєстраційний внесок
  • Страховий поліс
  • Можливість відвідувати додаткові секції (спортивні, творчі тощо)
  • Екскурсії та постійна розважальна програма.

ПЕРСПЕКТИВИ НА МАЙБУТНЄ

Американський диплом про середню освіту відкриває безліч можливостей перед випускниками. Раніше дитина, а тепер – доросла та сформована особистість має високий шанс отримати місце у будь-якому з університетів США та будь-якої іншої країни світу, адже американська шкільна система визнається у будь-якому куточку земної кулі. До того ж не доведеться вступати на додатковий курс навчання, щоб «наздогнати» ще один або два роки навчання (для абітурієнтів, які отримали український диплом та закінчили 11 класів).

Крім того, ідеальні знання англійської мови – це вже той мінімум, який отримає ваша дитина від навчання в американській школі.

Також слід пам’ятати, що шкільна освіта в США спрямована на підготовку учнів до дорослого студентського життя і постійно проводить потужну профорієнтаційну роботу, чим суттєво відрізняється від нашої системи. Уже в 16 років майже кожен точно знає, чого хоче від життя та ким бачить себе у майбутньому. Саме тому американська середня школа вважається якісною та зразковою.

Отже, не гайте часу та вже зараз телефонуйте або відправляйте заявки до нашої агенції. Ми з радістю допоможемо не лише обрати навчальний заклад, але й отримати омріяне місце в ньому.

Забезпечте своїй дитині успішне та щасливе майбутнє!

Залишити запит

Заповніть форму і найближчим часом з вами зв'яжеться наш менеджер

Ваш коментар

Поділіться в соц.мережах
Дізнайтеся свої шанси на закордонне навчання Замовити безкоштовну консультацію