МЕДИЧНА ОСВІТА В АВСТРІЇ: ОСОБЛИВОСТІ ОТРИМАННЯ ЗАПРОШЕННЯ
ua
en ru
МЕДИЧНА ОСВІТА В АВСТРІЇ: ОСОБЛИВОСТІ ОТРИМАННЯ ЗАПРОШЕННЯ

Медична освіта наразі користується великою популярністю, а спеціалісти з високим рівнем знань у цій галузі мають найбільше шансів отримати престижне та високооплачуване робоче місце у порівнянні з фахівцями інших напрямів.

Дедалі більше абітурієнтів з України мріє вивчати медицину за кордном. Австрія – чудовий варіант для освоєння медичних професій. Диплом австрійських ВНЗ дійсний у всіх країнах Європи, а ось вартість навчання складає приблизно 700 євро/семестр, що значно вигідніше у порівнянні з престижними ВНЗ інших країн (США, Канади, Швейцарії, Британії).

Освіту за медичним напрямом можна отримати у трьох державних (Віденський Медичний університет, Медичний університет м. Грац, Медичний університет м. Інсбрук) та трьох приватних медичних університетах (Медичний університет Парацельса), на медичному факультеті університету м. Лінц та на базі восьми університетів прикладних наук (FH) (найпопулярніші з них – Віденський Університет прикладних наук та Університет прикладних наук Йоаннеум в м. Грац).

Але через велику кількість бажаючих вивчати медицину саме у цій країні, було введено квоту (обмеження кількості іноземних студентів): 75 % від загальної кількості місць отримали громадяни Австрії, 20 % - громадяни країн ЄС і лише 5 % виділено для громадян інших країн (враховуючи Україну). Тому для того, щоб отримати омріяне місце у медичному університеті Австрії, необхідно докласти неабияких зусиль. Але, погодьтесь, результат того вартий.

Що необхідно знати про особливості вступу до австрійських ВНЗ за медичним напрямом?

1.ВСТУПНИЙ ІСПИТ

Вступний іспит MedAT-H – обов’язковий для всіх абітурієнтів без винятку. Реєстрація проходить онлайн і лише раз на рік (приблизно в березні). Вартість складає 110 євро. Після реєстрації ви отримаєте персональний номер, який необхідно мати при собі у день самого іспиту, який відбудеться приблизно у липні. Окрім номеру від Вас вимагатимуть лише паспорт. Інші засоби та пристрої (калькулятори, блокноти, маркери і навіть ручки) забороняється мати при собі.

Зазвичай, тест проходить одночасно у всіх державних університетах, тому ви маєте можливість подати заявку лише в один навчальний заклад.

Вступний іспит складається з 4 блоків:

  • BMS – Multiple Choice (одна правильна відповідь з декількох запропонованих). Перевіряє загальні знання з біології, хімії, фізики та математики на рівні шкільної програми. Охоплює 40 % загального результату.
  • TV – розуміння змісту прочитаного – 10%.
  • KFF – когнітивні здібності – 40 %.
  • SE – прийняття рішень у соціальному контексті – 10%.

Як готуватися до тесту?

 Існує декілька джерел інформації:

  • Онлайн -курс (вартість – 59 євро).

https://www.studymed.at/

  • Матеріали для підготовки на сайті Медичного університету міста Грац:

 https://vmc.medunigraz.at/add-on/login/index.php

  • Література для підготовки на сайті AMAZON:

https://www.amazon.de/MedAT-Box-2016-Vorbereitung-Medzinaufnahmepr%C3%BCfung/dp/3944902211/ref=pd_sim_14_18?ie=UTF8&psc=1&refRID=V8R7FGQPX4RXQGPYVAH9

2.НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ

  • Шкільний атестат
  • Довідка з ВНЗ на батьківщині
  • Сертифікат німецької мови
  • Анкета-заявка
  • Копія закордонного паспорта

3.НЕОБХІДНИЙ РІВЕНЬ ЗНАНЬ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ

Усі ВНЗ Австрії вимагають від абітурієнтів знання німецької мови на рівні С1 (деяким університетам прикладних наук (FH) достатньо рівня В2). Але чи є можливість отримати місце в університеті з рівнем, нижчим, ніж С1? ТАК. Якщо ви вже опанували мову на рівні А2, цього достатньо для вступу. Але вам необхідно на протязі одного року пройти підготовчі курси німецької мови на базі обраного університету і підвищити свої знання до рівня В2. Після чого ще 1 рік підготовки по профільним предметам шкільного рівня (фізика, хімія, біологія та німецька мова до рівня С1). Ця умова не стосується університетів прикладних наук (FH).

Уже зараз ви можете переконатись, що труднощів на шляху до омріяної професії багато і самостійно подолати всі перешкоди буде дуже важко, саме тому наша агенція готова завжди прийти на допомогу та значно полегшити випробування, які на вас очікують.

 

Наші контактні данні:  01030, м. Київ, вул. Ярославів Вал, 7, оф 203; Тел: +380636376312

Залишити запит

Заповніть форму і найближчим часом з вами зв'яжеться наш менеджер

Ваш коментар

Поділіться в соц.мережах
Дізнайтеся свої шанси на закордонне навчання Замовити безкоштовну консультацію