ЯК ОБРАТИ УНІВЕРСИТЕТ ДЛЯ НАВЧАННЯ У США?
ua
en ru
ЯК ОБРАТИ УНІВЕРСИТЕТ ДЛЯ НАВЧАННЯ У США?

З кожним роком збільшується кількість українських абітурієнтів, які мріють вступити до університету саме у США. І це не дивно, адже рівень освіти у цій країні – один із найвищих у світі, а навчальні заклади уже кілька десятиліть поспіль займають перші позиції у рейтингах. Випускники американських вишів високо цінуються роботодавцями у всьому світі. Американські виші пильно дбають про надання якісної освіти і тому запрошують до співпраці найкращих викладачів, які є досить відомими спеціалістами у своїх галузях.


Щодо спеціальностей, які студенти найчастіше обирають для вивчення у ВНЗ США, то це саме точні науки (STEM –Science, Technology, Engineering and Mathematics, що українською означає - наука, технології, інженерія, математика). Вагомим аргументом у виборі американських ВНЗ для вивчення точних наук постають університетські ресурси, а саме: лабораторії, що оснащенні усім необхідним для проведення наукових досліджень та експериментів, доступ до результатів попередніх досліджень та наукометричних баз даних.

До принципів вищої світи США закладено два компоненти- це освіта студента та розвиток викладача. Кожен студент приходить до ВНЗ зі своїм унікальним баченням: що б він хотів вивчати та який внесок зробити у обрану сферу. Викладач є ментором студента, який покликаний спрямувати це бажання та допомогти вирішити, які саме курси потрібні студенту, щоб у результаті цей студент став тим самим унікальним спеціалістом.

Але варто пам’ятати, що і вимог до майбутніх студентів більше, ніж будь де. Тому до вступу краще готуватися заздалегідь (мінімум за два роки). Мабуть, найважливішу роль при цьому відіграє вибір університету, де ви маєте бажання опанувати ту чи іншу професію. Спілкуючись зі студентами та партнерами, опираючись на знання з особистого досвіду, ми розробили власний перелік порад щодо вибору майбутнього ВНЗ саме США, враховуючи усі її особливості.


1. Перш за все, варто чітко визначити свої освітні цілі й відповідно до них обирати програму та університет. Сьогодні ви можете понад усе хотіти навчатись у Гарварді, а завтра зрозуміти, що цей університет вам не підходить. Справа у тому, що деякі ВНЗ мають більш науковий підхід до навчання, а деякі, навпаки, націлені на практичне наповнення навчальної програми. На це завжди слід у першу чергу звертати увагу.

2. Обирати університет слід не за його місцем у рейтингу, а за якістю викладання саме вашої майбутньої спеціальності.

3. Освіта в США дорога навіть для американців, тому більшість університетів пропонує стипендії, які частково або повністю покривають витрати на навчання. Обираючи університет, звертайте увагу на те, чи доступна така можливість для іноземних студентів та які умови при цьому передбачено. ЦІКАВО, що існують стипендії спеціально для українців. При цьому мова йде про міста, де проживає велика кількість наших співвітчизників.

4. Не варто обирати лише найпрестижніші ВНЗ, адже високе місце у рейтингу передбачає суворий конкурс, який може знизити ваші шанси для вступу до нуля (наприклад, Єльский Університет серед 20000 заявників обрав лише 1300). Варто пам‘ятати: США – дуже вимоглива країна стосовно питань акредитації навчальних закладів, тому якість викладання усюди на високому рівні, а диплом менш відомого університету також відкриє велику кількість перспектив. Головне, показати, що ви – дійсно спеціаліст у своїй галузі.

5. У США можна подавати заявки у необмежену кількість ВНЗ. Але важливо розуміти, що кожен університет самостійно визначає умови прийому, тому зазвичай рекомендується обирати не більше 5 університетів, щоб мати змогу якісно підготувати усі необхідні документи.

Сподіваємось, ці поради допоможуть вам обрати майбутню Альма-матер, а ми, у свою чергу, будемо раді надати більш детальну консультацію та підвищити ваші шанси на вступ до омріяної країни та університету!

Залишити запит

Заповніть форму і найближчим часом з вами зв'яжеться наш менеджер

Ваш коментар

Поділіться в соц.мережах
Дізнайтеся свої шанси на закордонне навчання Замовити безкоштовну консультацію