Як «завалити» іспит IELTS?
ua
en ru
Як «завалити» іспит IELTS?

У багатьох з нас іспит асоціюється з довгими і виснажливими тижнями, а часом і місяцями підготовки. Особливо якщо мова йде про такий складний і одночасно затребуваний іспит як IELTS.


Але як щодо старого доброго методу, прийти на іспит без підготовки? Чи є шанс здати IELTS ні разу не повторивши часи та табличку неправильних дієслів?


З цим питанням ми звернулися до викладачів мовної студії Red Arrow, які ось уже 10 років успішно готують студентів до різних міжнародних іспитів, в тому числі і до всіх відомому IELTS.


(Ред.) Чи можна здати IELTS без підготовки?

Олександра Косолапова, General English, Business English teacher, exam tutor:
Коротка відповідь: так. IELTS це такий іспит, який не скласти можна лише тоді, коли ви просто не з'явитесь на нього.

Правильне питання: чи можна здати IELTS без підготовки на високий бал?
Коротка відповідь: скоріше ні. Якщо, звичайно, ви не живете в англомовній країні з народження і по-суті своїй не є носієм мови.


Якщо вам потрібен високий бал (7.5 і вище), то вам потрібно готуватися. Причому просто знати мову на високому рівні (В2 і вище) буде, звичайно, плюсом, але все одно доведеться готуватися саме до іспиту: структура іспиту, особливості, вимоги та інше. На іспиті IELTS можна легко втратити бали просто неправильно заповнивши картку!
Таким чином, запорука успішної здачі іспиту IELTS на високий бал це: хороші знання англійської мови (В2 і вище) і хороше розуміння структури іспиту і його вимог.


Анна Лук'янова, CELTA-certified teacher, exam tutor:
Залежить від результату, який ви хочете отримати і від вашого рівня англійської. На 5.5 в принципі і без підготовки реально здати, але на більш вищий бал необхідно все-таки трохи готуватися. Перш за все, потрібно знати формат іспиту, тобто скільки часу у вас є на виконання завдань і, особливо, які критерії потрібні для виконання завдань. На мою думку, здати IELTS без підготовки - абсолютно реальне завдання для отримання невисокого балу, але для досягнення більш високих результатів, як і всюди, потрібна ретельна підготовка.
Олена Бобровник, CELTA-certified teacher, exam tutor and coach:


IELTS можна здати і без підготовки, але навіть за умови що у людини дуже хороший рівень мови, знадобиться з ходу розібратися як працює тест і чого вимагає завдання. Це стосується всіх частин тесту, так як тут все повинно бути побудовано відповідно до плану. Особливо постраждає Writing та Speaking, третя і четверта секція Listening, третя секція Reading. До того ж, важливо правильно і своєчасно заповнити бланки для відповідей, так як навіть правильні відповіді не зараховуються якщо вони неправильно внесені в бланк. Таким чином, все вище згадане може помітно скоротити шанси на отримання хорошого балу.


Олександра Симонова, General and Business English teacher, exam tutor:

Здати - можна, але на рівень нижче свого. Відмінного знання англійської недостатньо, потрібно ще знати структуру іспиту і певні Лайфхаки, які допоможуть Вам отримати бал вище: що не потрібно і ЯК треба говорити на Speaking; що обов'язково повинно бути у Writing; як швидко знаходити відповіді у Reading, не читаючи при цьому усі три тексти від А до Я. Більш того, всі ці навички потрібно закріпити на практиці і довести до автоматизму. Візьмемо, наприклад, частину Listening. Дуже важко слухати і відповідати на завдання одночасно. Особливо з огляду на той факт, що запис програють всього ОДИН раз. Якщо Ви ніколи так не робили, то можете легко розгубитися або просто не встигнути за ритмом завдань, хоча, можливо, на слух ви сприймаєте відмінно. Моя думка - успішний результат на IELTS = хороші знання мови + старанна практика по моделі іспиту.

Таким чином, підбиваючи підсумок усього сказаного вище можна зробити висновок: не здати IELTS практично неможливо, але якщо для вас пріоритетом є отримання високого балу - то тут без якісної підготовки під наглядом професіоналів, безумовно, не обійтися.


Стаття підготовлена Студією англійської мови Red Arrow для освітнього агентства StudySo.

Залишити запит

Заповніть форму і найближчим часом з вами зв'яжеться наш менеджер

Ваш коментар

Поділіться в соц.мережах
Дізнайтеся свої шанси на закордонне навчання Замовити безкоштовну консультацію