Той самий день Х - день здачі тесту IELTS
ua
en ru
Той самий день Х - день здачі тесту IELTS

Ці напутні слова як мантру я промовляю для своїх студентів напередодні тесту IELTS.

І якщо ти вже читаєш другий рядок моєї статті, то швидше за все, теж знаходишся в передчутті цього самого іспиту.

А значить, не зайвими, ці слова будуть і для тебе) Без води і пафосу!

По дорозі на іспит

Пріоритет! Переконайся в тому, що ознайомився і до кінця зрозумів політику і умови тесту IELTS, в них (зуб даю!) міститься інформація критичної важливості. Напевно, ця інформація дублюється в розділі Test Takers Information бланка заявки, яку ти заповнював при реєстрації.

На передодні дня Х, перевір час початку тесту і завчасно "проклади" маршрут до місця його проведення. Коли я сказала на передодні, я мала на увазі за пару днів) і важливо! Перевір двічі адреса локації: іноді трапляються тезки вулиць та й самих центрів-організаторів.

😞 Якщо запізнишся на іспит, ймовірно, тебе дискваліфікують.

На підході...

- Переведи телефон (планшет, ПК, і чим ще ти озброївся) у flight mode або вимкни зовсім. Все це ти залишиш за межами аудиторії іспиту з усіма іншими особистими речами.

- Модулі Listening, Reading and Writing займуть 2 години 40 хв. Нагадую: протягом іспиту перерви не передбачені.

- Ланч-бокси теж нон-грата на іспиті, так що подбай про ситний сніданок! На іспит можна взяти воду, але в прозорій пляшці, і не в склі.

Документи                  

- Перед самим тестом персонал екзаменаційного центру перевірить твою особистість. Документ, який був наданий тобі під час реєстрації на іспит чітко інструктує, який саме документ, в якості ідентифікатора особистості (ID) тобі потрібно пред'явити в день тесту.

😞 Якщо не зможеш пред'явити правильний документ, гарантовано будеш не допущений на тест.

- Як міра посиленої безпеки, тебе сфотографують до того як займеш місце в екзаменаційній кімнаті. Це фото буде внесено на бланк екзаменаційного звіту (Test Report Form) Це ще нічого... Я ось чула, що в деяких країнах ще й відбитки пальців беруть.

Під час тесту

- на столі перед тобою дозволений тільки грифельний олівець, ручка, еластик, і документ, що підтверджує особу.

- у разі потреби вийти, підніми руку, щоб привернути увагу спостерігача (спостерігача, хм, звучить як на чергових виборах). Намагайся не заважати іншим учасникам.

- Якщо виникла гостра необхідність поставити запитання - див. Попередній пункт і дій за тією ж схемою. Принцип - нікому не заважай.

- Коли настане час частини Listening, переконайся, що досить добре чуєш запис, що програється. Якщо ж ні, знову ж таки, підніми руку, привертаючи увагу спостерігача.

- Після прослуховування, даються 10 хвилин на перенесення відповідей у ​​спеціальний бланк (answer sheet). Але при цьому після секції читання (Reading) цих 10 хвилин не буде. Тому, розраховуй загальний час цієї секції з урахуванням необхідного перенесення відповідей в екзаменаційний бланк. А краще після кожної з 4х секцій цієї частини іспиту.

Наближаючись до фінішу

- Впоравшись з усіма завданнями до фінішного свистка, продовжуйте залишатися на своєму місці. І лише отримавши дозвіл спостерігає, ви можете залишити аудиторію.

- Якщо ви запідозрили, що ваш результат на іспиті може виявитися гірше очікуваного через зовнішніх чинників (погано чутно, неякісна аудіозапис, сторонній шум із зовні, і т.д.), не соромлячись повідомте про це спостерігачеві.

- У разі бажання або необхідності подати скаргу про ваш негативний досвід складання тесту, ви можете це зробити протягом одного тижня з дня здачі тесту, заповнивши The Complaint Form, її можна отримати за запитом в екзаменаційному центрі.

Особливі умови

У разі необхідності організації для вас особливих умов під час складання тесту (особливі фізичні обмеження, труднощі сприйняття і.т.д.), зробіть запит в екзаменаційний центр при реєстрації на іспит, тобто за 6 тижнів до дати іспиту.

 And some more ...

Протягом усього тесту зберігайте рівне дихання і питний баланс. Не потрібні вам зайві стрес-фактори, такі як нездужання, зневоднення і запаморочення.

Варто бути в курсі і про інші стратегічні нюанси під час іспиту. Протягом підготовки до міжнародних іспитів (IELTS, FCE; CAE; BEC) я треную студентів тактичних прийомів.

Послідовність дій при виконанні 8 завдань секції Reading, відточені дії при хвилинному плануванні відповіді основної частини Speaking, тактика proofreading після виконання Writing Parts, усвідомлення цензу часу і його ефективного розподілу, і ще багато чого, що може вам не тільки заощадити час і вкластися у відведений час, але і з синергією знання + презентація впоратися із завданнями.

 

Автор: Helen Kupriyanova

Директор з учбової частини у Red Arrow Studio, Київ

Залишити запит

Заповніть форму і найближчим часом з вами зв'яжеться наш менеджер

Ваш коментар

Поділіться в соц.мережах
Дізнайтеся свої шанси на закордонне навчання Замовити безкоштовну консультацію