ua
en ru
Екскурс в історію вищої освіти Німеччини або як зберігаються традиції

Історія зародження і потужного розвитку освіти в Німеччині надзвичайно цікава, пізнавальна і має глибокі корені. Вона зазнала падіння, фантастичних злетів і, у підсумку, німецька вища освіта на сьогодні, поза сумнівом, є однією із найякісніших і досконалих серед більшості як європейських країн, так і всього світу.


Причому об'єктивних причин цього більш ніж достатньо. Німеччина, в ті часи ще Пруссія, завжди була «потужним локомотивом» науки, культури, архітектури та своєрідною батьківщиною цивілізованого, вільного, демократичного життя.


І саме це і стало «основним позивом» для активного створення в Пруссії університетів та інших навчальних закладів. Німці дуже вчасно усвідомили, що без створення повноцінної освітньої системи прогрес їхньої країни може зупинитися і навіть піддатися занепаду. Як це сталося з Великою Стародавньою Грецією, Італією та іншими, колись, гігантськими Імперіями.


Спочатку вони стали створювати дошкільні освітні класи, здебільшого при культових релігійних храмах. З'явилися перші школи, професійно-ремісничі «технікуми». А в далекому 1386 році в Гейдельберзі почав «роботу» перший університет Пруссії, що до цих пір вважається однією з «найбільших віх» всієї історії Німеччини.


А такі знамениті люди всієї Планети, як Альберт Ейнштейн, Еммануїл Кант, Йоганн Гете, Зигмунд Фрейд, Йоганн Себастьян Бах, Фердинанд Порше, Вільгельм Рентген, Бетховен, Ремарк і багато інших німецьких геніїв асоціюються у більшості людей з унікальними «результатами» освіти в Німеччині . І це, здебільшого, так і є.


І дуже велика кількість наших співвітчизників, знаючи це, роблять вибір для своїх дітей саме на здобуття вищої освіти в Німеччині. А це цілком природне бажання - дати дітям освіту екстра-класу і, одночасно, отримати унікальні можливості стати повноправними жителями цієї приголомшливої ​​у всіх відносинах країни для комфортного, щасливого життя. 


Звичайно, з тих давніх часів всі «системи освіти» Німеччини (від дошкільного до вищого) зазнали масу реформацій і модернізацій. Але, багато «славних традицій минулого» там як і раніше трепетно ​​шанують, і ставляться до них з повагою і гордістю.


Сучасна німецька вища освіта істотно розширила «горизонти можливостей».


Особливо цінними з них можна назвати повноцінну свободу вибору, як університету, так і спеціальності. А це обумовлено доступністю будь-якого ВНЗ кожній молодій людині, яка істинно жадає отримати знання. Адже це тепер зовсім не залежить від багатих батьків або «закритої елітності» деяких університетів, що було не так вже й давно.


При цьому необхідно врахувати те, що профільні освітні міністерства всіх земель Німеччини строго стежать за дотриманням «чесної рівноправності» отримання повноцінних знань. І перш за все, що вони, як і Уряд країни зацікавлене в отриманні високопрофесійних фахівців у всіх сферах життєдіяльності Німеччини. Від промисловості, до мистецтва.


І не тільки контролює неухильність дотримання даного закону, а й організовує різні «спеціалізовані структури» для активного пошуку талановитої молоді серед всіх верств населення і за кордоном в тому числі.


Багато нашої молоді, юнаки та дівчата, розуміючи це, давно навчилися ставити цілком конкретні завдання і цілі. Заздалегідь вивчають німецьку мову, історію, культуру, самобутні традиції Німеччини. Досконально освоюють всі тонкощі, особливості та деталі отримання дипломів німецьких університетів.


Освоюють способи отримання «бажаних грантів», системи міжнародного обміну студентами, варіанти річної підробітки або «спецстажировки» при навчальних закладах Німеччини. Багато українців, росіяни та ін. щорічно домагаються права на навчання в німецьких мовних школах. Причому навмисно щороку в різних школах. Для більшого розуміння «суті» Німеччини і глибокого «занурення» в повсякденне життя цієї прекрасної країни. А це суттєво збільшує шанси таких молодих людей на надходження практично в будь-який університет Німеччини.


Сучасна німецька вища освіта істотно вирізняється з-поміж інших європейських держав дуже великою кількістю університетів. Причому з найширшим «спектром» спеціальностей, які користуються попитом на довгі роки вперед.


А це обумовлено ментальної практичністю, підприємливістю і далекоглядністю народу Німеччини. І, звичайно бережного ставлення до славних традицій минулого і постійного прагнення удосконалювати всі сфери їх життя.


І якщо ви щиро прагнете отри   мати ідеальне утворення з приголомшливими перспективами на майбутнє? Обирайте Німеччину.

Залишити запит

Заповніть форму і найближчим часом з вами зв'яжеться наш менеджер

Ваш коментар

Поділіться в соц.мережах
Дізнайтеся свої шанси на закордонне навчання Замовити безкоштовну консультацію