ua
en ru
Дизайн їжі - їстівне мистецтво. Літня школа в Австрії.

Дизайн продуктів харчування – дизайн їжі

Соня Штюмерер і Мартін Габлесрайтер організовують літню школу і проведуть ряд лекцій щодо основних проектних параметрів їжі. Учасники повинні будуть розробити прикладний харчовий дизайн. Вони отримають конкретне завдання спроектувати та розробити експериментальний їстівний об'єкт. Одна фінальна презентація буде представлена для більш широкої дискусії про їжу і дизайн їжі.

«Коли ми даруємо форму предметам для щоденного використання, ми називаємо це дизайн – поняття, яке вперше було використано у Великобританії. У 1944 році у Лондоні було засновано "британську Раду промислового дизайну". Саме слово "дизайн" використовується для позначення формоутворення об'єктів і пристроїв всіх описів, щоб задовольнити потреби масового виробництва. Конструкція задовольняє естетичні, функціональні і культурні потреби. Хот-доги, кукурудзяні пластівці або шоколадні батончики випускаються серійно і розроблені з певною метою, точно так само, як і багато продуктів промислового дизайну, автомобілів, кулькових ручок. Ми проектуємо їжу для більшого задоволення, і для практичних цілей, таких як тривалий термін зберігання. Для нас поняття "харчовий дизайн" відноситься до розвитку і формування їжі. У нашому розумінні це включає в себе всі процеси і рішення, пов'язані з успішною розробкою продовольчих товарів відтворюваним і повторюваним чином.»

Дизайн їжі – це підрозділ звичайного промислового дизайну. Ця літня школа сприятиме формуванню мотивації для проектування кухні. Дискусія про "дизайн-процеси" відповість на питання про те, хто вирішує, що наша їжа смачна; приведе історичні приклади, а також сучасних дизайнерів їжі та їх методи роботи. Соня Штюмерер і Мартін Габлесрайтер проаналізують традиційні обідні ритуали та їх історичний фон, розкажуть про правила, табу і ритуали, пов'язані з актом їжі в міжкультурному відношенні. Не тільки національні традиції і релігійні закони харчування є частиною цього дослідження, але і сучасні форми аскетизму, такі як вегетаріанство, веганство і т. д. Автори проаналізують вплив міграційних процесів урбанізації на акт їжі і питання як це можливо, що самопроголошені "Хранителі смаку" та ресторанні критики здатні визначити і домінувати в споживчій та харчовій поведінці цілих націй. На завершальному етапі вони хочуть виявити механізми, які використовують кафе, а також столові прилади, прикраси, дизайн їжі для того, щоб закріпити роль моделі, ієрархії і навіть ксенофобії в суспільстві. Семінар досліджує витоки табличного дизайну, об'єкти, поведінку і смаки. Цього літа школа запитує, що ми їмо, з ким, коли, де, як, скільки і чому?

Цільова група

дизайнери, художники, творчі люди, історики, вчені, дієтологи і т. д.

Учасники отримають сертифікат участі по закінченню літньої школи та всі необхідні документи для підтвердження курсу.

Оплата

800 євро

Реєстрація до 31.12.2015 -15% знижка

До 31.01.2016 – 10% знижка

Група 4 учасника – 20% знижка

Залишити запит

Заповніть форму і найближчим часом з вами зв'яжеться наш менеджер

Ваш коментар

Поділіться в соц.мережах
Дізнайтеся свої шанси на закордонне навчання Замовити безкоштовну консультацію