IELTS Тайм-менеджмент: Будь на висоті!
ua
en ru
IELTS Тайм-менеджмент: Будь на висоті!

Говорячи про будь-який іспит або тест, тайм-менеджмент виходить на першу планку пріоритетів. Комплексне планування підготовки до іспиту в цілому стає мало не найважливішим фактором для успішної здачі і отримання заповітного сертифіката.

А чи знаєте ви, що значне число кандидатів на здачу тесту IELTS «ведуть боротьбу», щоб домогтися бажаного результату в письмовій частини іспиту (Writing), і частини читання (Reading).

Деякі кажуть, це відбувається через відсутність знань, але чесно кажучи, ми бачили багато студентів, у яких англійська мова була дійсно хорошою, але все ж вони не могли вразити екзаменатора своїми есе, а завдання трьох частин секції Reading вводили в ступор і не залишали шансів на своєчасне і повноцінне виконання всіх завдань.

Чому так відбувається?

Існує багато чинників, які можуть вплинути на ваші результати:

  • знання,
  • стрес,
  • емоції,
  • тема есе або статті
  • і, звичайно, тайм-менеджмент.

Студенти, які вже мали досвід здачі міжнародних іспитів, вважають найбільш стресовим випробуванням на іспиті недолік часу.

Ми вже не раз говорили на майстер-класах і в наших статтях, що проводячи аудит готовності і поточних знань для того чи іншого міжнародного іспиту (будь то IELTS або Cambridge Certificate) в розрахунок береться планування часу на підготовку - це не тільки фундамент стратегії при до -екзаменаційній підготовці, але і базовий психологічний комфорт безпосередньо під час іспиту.

Все достатньо просто! Звичайні числа в місяцях-тижнях-днях-годинах-хвилинах. Так, саме в такому порядку.

 - Один рівень володіння мовою (наприклад, вам потрібно підтвердити B2, а placement tests "кажуть", що ви зараз на B1) поглине один рік старанної роботи і приблизно по 10 годин на тиждень.

- Тренування навичок виконання різних типів завдань, будь то IELTS, CAE або TOEFL, поглине ще 2-3 місяці в такому ж режимі.

- На прокачування виконання окремих завдань на час (і, так, це критично важливо) в різних секціях іспиту піде ще 10-20 годин.

- Mock Tests, це тести, що імітують іспит в реальному часі. Таких потрібно пройти як мінімум 2, саме вони відмінно діагностують вашу готовність, знання, стресостійкість, і тайм-менеджмент. Такі перевірочні тести дозволяють викладачеві найбільш точно відкоригувати і налаштувати вас на іспит.

Звичайно ж, ці числа усереднені, але дають загальне уявлення про шкалу часу.

Якщо ви плануєте все наперед, вашу підготовку, стратегію виконання завдань, теми, розраховуєте слоти часу, то у вас на самому іспиті напевно залишиться хороший запас в хвилинах, щоб перевірити ще раз сумнівні моменти, відполірувати есе, і красивим почерком внести остаточні правильні варіанти в бланк відповідей .

Пам'ятайте, що кожна секція іспиту може вам заробити плюс-мінус однакову кількість балів, тому, керуючи своїм «таймером» ви зможете максимізувати свої шанси на високий бал.

 

У статті IELTS тайм-менеджмент: Засікай час! ви знайдете детальні інструкції по тайм-менеджменту на іспиті і безцінні лайф-хаки, які заощадять вам дорогоцінний час.

 

Стаття підготовлена ​​Оленою Купріянової, викладачем Студії англійської мови Red Arrow спеціально для Освітнього агентства StudySo.

Залишити запит

Заповніть форму і найближчим часом з вами зв'яжеться наш менеджер

Ваш коментар

Поділіться в соц.мережах
Дізнайтеся свої шанси на закордонне навчання Замовити безкоштовну консультацію