Готуємось до іспиту на отримання сертифікату ÖSD рівня А1
ua
en ru
Готуємось до іспиту на отримання сертифікату ÖSD рівня А1

Німецька мова завжди вражала своєю чіткістю та виразністю, точною структурою. Вивчити її не просто, але можливо, якщо знайти для себе правильний шлях, ефективний, який веде до бездоганного розуміння мови, її тонкощів, відтінків  та легкості у щоденному використанні у будь-яких обставинах.

Кілька порад-секретів, які приховують ключі успіху оволодіння Deutsch:

  • Німецька мова – має чітку структуру, логічний синтаксис. Тому не варто перекладати з рідної мови, а з початку вивчення мислити граматично та лексично правильно, мовою оригіналу.
  • Постійно і регулярно займатися. Не давати послаблень.
  • Повторювати вивчене. Бо пам'ять людини вибіркова і потребує постійного акценту на нове і звісно ж вже на вивчене.
  • Якомога частіше занурювати себе у мовну сферу- слухати у Youtube лайфхаки, з якими тільки носії мови і можуть поділитися та намагатися знайти співрозмовників на кшталт розмовних клубів чи скайп розмов, щоб вивчену теорію поєднати з практикою і довести до автоматизму навички говоріння та аудіювання.
  • Оточити себе німецькою мовою всюди- книги, фільми, пісні, фразеологізми, новини та навіть телефон налаштувати на німецьку клавіатуру. Якісне та швидкісне навчання при такому підході – гарантовано.
  • Використовувати при навчанні різні книги. Щоб навчання було динамічне та цікаве.
  • Завести граматичний довідничок, робочий зошит та паперовий словничок. Все чітко структурувати, бо німці люблять порядок!

Наполегливе вивчення німецької мови дає великий шанс скласти іспит та отримати відповідний сертифікат, який відкриває подальші можливості.

Іспит на будь-який рівень скласти  значно легше якщо розумієш, що саме тебе чекає на самому іспиті.

Отже, на іспиті перевіряється 4 типи види діяльності, які ми детально розглянемо. Візьмемо рівень А1, наприклад, іспит ÖSD. Можна взяти інший іспит, але, як правило, структури перегукуються.

 

  • Srpechen (говоріння).

Щоб перевірити цю навичку, на іспиті студент отримує 3 підвиди говоріння. Це: представлення,  рольова гра та опис картини. Таким чином,  є хороша можливість представити свою продуктивну роботу протягом певного часу саме тут, на іспиті. Потрібно говорити, усміхаючись.

 

  • Schreiben (письмо).

На цому етапі перевірки студент стикається з такими завданнями, як: заповнити формуляр, відповісти на е-мейл, написати лист-скаргу, написати резюме і т.д. Тобто потрібно розуміти, що граматика проявиться всюди. Речення потрібно писати не складні але граматично правильно збудовані.  Навичка правильно і без помилок писати тренується через багаторазове написання подібних текстів.

 

  • Hörverstehen (аудіювання).

Перевіряють екзаменатори по-різному. А саме: представлено 6 картинок. Після чого звучить 6 текстів і потрібно визначити яка картинка відповідає якому тексту. Або  ж повідомлення, текст після прослуховування якого, потрібно заповнити відповідні пропуски. Слухати потрібно уважно і інформацію сприймати не лише в цілому а й з урахуванням маленьких дрібничок: кольору, форми, якості,  частини доби чи часу. Тому навичку аудіювання тренуємо з величезним терпінням, яке вам і допоможе отримати омріяний сертифікат.

 

  • Leseverstehen (робота з текстом).

Студенти полюбляють цей вид діяльності, бо під час вивчення мови стільки прочитали текстів та зробили їх аналіз, «що і вовка у лісі не страшно зустріти». Які завдання трапляються: оголошення підібрати до відповідних вакансій, до піктограм підібрати правильні надписи, вставити у текст подані у рамці слова, дати відповідь на запитання по тексту.

 

Тепер, можна і узагальнити. Іспит не важкий, якщо студент мотивований, тренується щодня  у вивченні мови, наполегливо працює і розвиває всі 4 види мовної діяльності, максимально оточує себе німецькою мовою і працює над досягненням своєї мети – сертифікувати себе та отримати шанс здобути європейську освіту на базі німецької мови.

Успіху всім!

Залишити запит

Заповніть форму і найближчим часом з вами зв'яжеться наш менеджер

Ваш коментар

Поділіться в соц.мережах
Дізнайтеся свої шанси на закордонне навчання Замовити безкоштовну консультацію