ua
en ru
10 найкращих університетів для вивчення медицини

Медицина на сьогодні є популярною, хоч і складною спеціальністю, що забезпечує хороші кар’єрні перспективи. В Німеччині є досить багато університетів, де викладається медицина, але нижче приведені десять університетів, які під час складання різноманітних рейтингів оцінювались як найкращі.

Гейдельберзький університет Ру́прехта-Карла. Найстаріший університет Німеччини. Медичний факультет був створений відразу при заснуванні університету в 1386 році, проте університет покладається не тільки на традиції, але й на новітні технології. Саме сучасні технології, широка мережа партнерів та сучасні методи викладання приваблюють студентів з усього світу.

Рейнсько-Вестфальський технічний університет Аахена. Медичний факультет був створений недавно  – в 1966 році, але на сьогодні є одним з кращих в Німеччині. При університеті є Клініка Аахена, найбільша в Європі, яка включає в себе декілька спеціалізованих клінік,  теоретичних та клінічних інститутів, шкіл медичної експертизи  і т.п.

Університет Любека. Медичний факультет університету відомий за свої дослідницьку роботу. Ідеально підходить для тих студентів, що цікавляться новітніми технологіями в медицині. Особливу увагу тут приділяють темам інфекцій, функціям мозку та метаболізму, біомедичним технологіям, медичний генетиці.  Студенти вивчають ефективну програму, що складаються з технічних знань, практичних навичок, наукової роботи та соціальних і етичних навичок.

Приватний університет Віттен/Гердеке. Цей університет першим в Німеччині серед приватних вищих закладів, який отримав статус університету та вийшов на один рівень з державними університетами. На сьогодні це один з небагатьох приватних вузів, який високо оцінюється різноманітними рейтингами, і чиї випускники мають рівні кар’єрні можливості з випускниками державних вузів.

Університет Отто фон Гуеріке Магдебург. Даний університет є одним із наймолодших університетів  Німеччини, тим не менше оцінюється як один з найкращих. При університеті є клініка, в якій навчаються та практикуються студенти-медики, і яка одночасно є медичним центром Саксен-Ангальту. Дослідницький відділ медичного факультету спеціалізується у двох сферах: нейрологія та імунологія.

Вестфальський університет імені Вільгельма в Мюнстері. Один з найбільших університетів Німеччини. На даний момент тут навчається близько 43 тисяч студентів. При університеті є клініка. Німецьке науково-дослідницьке товариство спонсорує тут п’ять окремих дослідницьких проектів. В кооперації з Товариством ім. Макса Планка тут був заснований інститут молекулярної біомедицини.

Вюрцбурзький університет Юліуса Максиміліана. Член Коїмбрської групи та асоціації German U15. З прибл. 25 тис. студентів університету 1000 студентів приїхала не з країн ЄС.

Тюбінгенський університет Еберхарда Карла. Державний університет в місті Тюбінген, земля Баден-Вюртемберг. Один з найстаріших класичних університетів Німеччини, який користується міжнародним визнанням в галузі медицини, природничих та суспільних наук.

Фрайбурзький університет Альберта-Людвіга. Університет має давні традиції викладання гуманітарних, соціологічних і медичних наук. Медичний центр університету Фрайбургу має 10 тисяч персоналу та 58 тисяч пацієнтів.

Лейпцизький університет. Другий за часом заснування університет Німеччини. Медичний факультет університету тісно співпрацює з університетською клінікою. Разом вони заснували біля 48 лікарень та інститутів. В університеті є знаменита бібліотека Альбертина. 

Навчання за кордоном для українців

Залишити запит

Заповніть форму і найближчим часом з вами зв'яжеться наш менеджер

Ваш коментар

Поділіться в соц.мережах
Дізнайтеся свої шанси на закордонне навчання Замовити безкоштовну консультацію